Zencefil kökü, B6 vitamini ve L-Methylfolat içeren takviye edici gıda.
Zencefil kökü, B6 vitamini ve L-Methylfolat içeren takviye edici gıdadır.
Hamileliğin ilk üç ayında kullanılabilir.
Nomesis Plus 1 Kapsüldeki Günlük Miktar
Günde 1 kapsül Nomesis Plus tüketilmesi tavsiye edilir.
Yetişkinler içindir.
Zencefil -bilimsel adı ile Zingiber Officinale- çoğunlukla Asya’da doğal olarak yetişen(Çin, Japonya, Hindistan gibi sıcak ülkelerde), kökü binlerce yıldır hem yemek yapımında hem de iyileştirici etkileri sayesinde tıpta kullanılmış olan çiçekli bir bitkidir.
Zencefilin yararları, çoğunlukla bu bitkinin içerdiği gingerol isimli doğal bileşenin etkisiyle ortaya çıkar. Mide problemlerine iyi gelmesi, soğuk algınlığına karşı etkili olması, sindirimi rahatlatması, antienflamatuvar(yangı önleyici) özelliği ile kas ağrılarını azaltması, zencefilin faydaları arasında sayılabilir.
Özellikle de sindirimi kolaylaştırıcı etkisi ile zencefil, gebeliğin ilk evresinde sıkça şiddetli mide bulantısı ve kusma atakları yaşayan kadınlarda, şikayetlerinin giderilmesine yardımcı olacak doğal ürünlerden birisidir.
Not: Genellikle güvenli kabul edilse de, özellikle hamile kadınların zencefil kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.
Piridoksin olarak da bilinen B6 vitamini karbonhidrat ve yağ metabolizması için gerekli bir vitamindir, aynı zamanda bağışıklık sistemi için de önemlidir. Anne karnındaki bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişimi için hayati önem taşır. Hamilelikte sık karşılaşılan bulantı ve kusma şikayetlerinin azaltılmasında da etkilidir.(Yapılan klinik ve fitokimyasal çalışmalarda, zencefilin ve Vitamin B6’nın hamilelikte mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin önlenmesinde etkili olduğu görülmüştür.)
ACOG’un (The American College of Obstetricians and Gynecologists - Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Derneği) 2015 Ekim ayında yayınladığı tedavi rehberinde, gebeliğe bağlı bulantı ve kusma şikayetlerinin olmaması için Vitamin B6 takviyesine gebelik oluşumundan 3 ay önce başlanması önerilmektedir.
B6 vitamini eksikliği yaşayan kişilerde cilt kızarıklıkları, dudaklarda çatlaklar, dilin şişmesi, bitkinlik gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Folik asit, suda çözünebilen ve vücutta depolanmayan bir tür B vitaminidir.(B9 vitamini olarak da bilinir.) Vücutta kan yapımı, DNA sentezi, yeni hücrelerin oluşumu gibi biyolojik süreçlerde önemli rol oynar.
B9 vitamini yeterli miktarda alınmadığında, vücutta folik asit eksikliği ortaya çıkar. Folik asit eksikliği sonucunda bitkinlik, ishal, hafıza problemleri, anemi(kansızlık) meydana gelebilir. Aynı zamanda bu vitaminin eksikliğini yaşayan kişilerde alerjik hastalıkların ve depresyon probleminin gelişme riski de yüksektir.
Uzmanlar, yetişkinlerde günlük ideal folik asit alım miktarını 400 mcg. olarak kabul etmektedir. Hamile kadınlarda ise bu miktar 600 mcg’ye kadar çıkabilir.
Folik asit, plasenta ve fetüs gelişimine katkı sağlar. Bu yüzden, hamilelikte folik asit takviyesi, sağlıklı bir gebelik süreci ve bebeğin gelişiminde ortaya çıkabilecek sorunların -özellikle beyin ve omurilikle ilgili olanların- önüne geçilmesi bakımından önem taşır. Bu vitamin yeterli miktarda alınmadığı takdirde, bebekte Nöral Tüp Defekti olarak bilinen doğumsal beyin, omurga ve omurilik kusurları ve doğumsal gelişim bozuklukları görülebilir.
Hamilelik döneminde folik asit eksikliği yaşanabildiğinden, eğer yakın zamanda bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız, hamile kalmadan 3 ay öncesinden itibaren folik asit kullanmaya başlamalı ve hamileliğinizin 3. ayı bitene kadar – yani bebeğin organlarının gelişimi tamamlanana kadar- kullanmaya devam etmelisiniz.
Folik asit ve B12 vitamini birlikte alınmalıdır. B12; sinir sisteminin çalışması ve kırmızı kan hücrelerinin(alyuvarların) üretiminden sorumlu olan temel vitamindir. Bu vitamin, aynı zamanda vücuttaki folik asit emilimini de artırarak daha iyi işlev görmesini mümkün kılar. Yapılan bilimsel araştırmalarda, B12 seviyeleri düşük olan anne adaylarının bebeklerinde beyin ve omurilik sorunlarında artış gözlemlenmiştir.